Praat erover

Tof dat je zo nieuwsgierig bent en er meer over wilt weten! Lees verder, en vooral, hou een open geest...

Een overvloed aan artikels, websites, communicatie-campagnes, blogs, enz. gaan over cyberveiligheid. Dat wordt onmiddellijk duidelijk wanneer je bijvoorbeeld het woord intikt in Google.

We leven met je mee en maken je graag het leven makkelijker. Zo bieden we je voortaan regelmatig een selectie korte artikels, beknopte samenvattingen of zorgvuldig uitgekozen fragmenten aan.

Op basis van deze selectie kom je meer te weten over de vele facetten van cyberveiligheid, in Brussel, maar ook ruimer genomen uit het bedrijfsleven algemeen..


We houden voor jou een oogje in het zeil...

Folder

Campagne Surk ik veilig

Campagne "Surf ik veilig"

17/05/2022

DNS lanceert een cybersecuritycampagne voor ouderen

Lees meer...

logo my e-box

Nog valse uitnodigingen voor coronavaccinatie in omloop

03/05/2022

We krijgen onlangs helaas nog veel meldingen van phishingpogingen in de vorm van valse My eBox berichten: het gaat over valse uitnodigingen voor Coronavaccinatie.

Lees meer...

Campagne Logo

BitB: een nieuwe (bijna) ondetecteerbare phishingtechniek

26/04/2022

BitB voor "Browser in the Browser". Bij dit nieuwe type computeraanval wordt een browservenster gesimuleerd in de echte browser om authenticatiegegevens te stelen. Deze phishing komt visueel zeer overtuigend over. Wie genoegen nam met een snelle controle van een URL om zichzelf tegen phishing te beschermen, wordt dus voor de gek gehouden.

Lees meer...

logo CCB Belgium

Impact conflit in Oekraïne op cyberdreiging in België

31/03/2022

Veel organisaties en bedrijven zijn ongerust door de spanningen in Oost-Europa en vragen zich af hoe zich te beschermen tegen een eventuele cyberaanval. Het Centrum voor Cybersecurity kan hen gedeeltelijk gerust stellen want het heeft op dit moment geen objectieve elementen die wijzen op een concrete cyberdreiging tegen ons land.

Lees meer...