Kop en munt

Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) beschermt dagelijks het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tegen cyberaanvallen, een steeds vaker voorkomend fenomeen. Het zet daartoe heel specifieke technologische en technische beveiligingsoplossingen in.


Een tweede, even essentiële schakel, in de zorg om meer cyberveilighied zijn wij allemaal samen. Als gebruikers zijn wij immers dagelijks het doelwit van hackers en cybercriminelen. Het werken op pc houdt bepaalde gevaren in. Vaak zijn we niet echt bewust van dit gevaar. We kunnen dus fouten maken. Onze infratructuur blijft uiteindelijk bijzonder kwetsbaar.
Samenwerken is essentieel om cybercriminelen definitief de mond te snoeren!

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag

 

Algemene vragen

informationsecurity@cibg.brussels
02/282.47.70 (contacteer dienst Compliance & Performance)

 

Heb de juiste reflex!

Wij helpen je graag verder

Een veiligheidsincident melden

irisline@cibg.brussels
02 801 00 00

quote

«Als vertrouwde IT-partner van het Brussels Gewest heeft het CIBG een strategie ontwikkeld voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming. Dit is van essentieel belang om de digitale ambities van het Gewest te ondersteunen. Maar technologie is niet het enige wapen tegen cybercriminaliteit. Ieder van ons heeft een rol te spelen door waakzaam te blijven»


Nicolas Locoge, directeur-generaal van het CIBG


«Onze teams werken dagelijks aan de beveiliging van de infrastructuur, het netwerk en de computersystemen. Maar het eerste schild tegen cybercriminaliteit zijn wij, de gebruikers. Net zoals we ons huis niet verlaten zonder de deur te sluiten, moeten we online dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen»


Alain Houbaille, Chief Information Security Officer van het CIBG

 

logo i-city

Ons team bestaat uit meer dan 500 enthousiaste medewerkers. Oplossingsgerichts werken is ons mantra. We zijn een organisatie waar verbondheid zich digitaal én sociaal uit. Onze ambitie: van Brussel een smart city maken. Meer weten over het CIBG